Pasta czyli makarony

Autentyczna włoska restauracja – klasyczne menu

Restauracje włoskie to w większości polskich miast najczęsciej spotykany typ restauracji. Lubimy włoskie jedzenie gdyż jest pyszne, pożywne oraz ceszy oko. Bez wątpienia najczęściej decydujemy się na włoskie makarony. Bardziej zaznajomieni z kuchnią włoską konsumenci próbują rzadsze potrawy takie jak tortellini, lasagne czy włoskie zupy minestrone.
Rozglądając się za prawdziwą włoską restauracją warto zwrócić uwagę na elementów: czy miejsce korzysta z włoskich produktów, czy w menu są również mniej typowe dania, czy karta win, oferuje typowo włoskie wina. Włoska kuchnia to duża różnorodność i dania z różnych miejsc Włoch. W mistrzowskiej restauracji poczujemy naturalny smak Włoch.

Kuchnia włoska nie jest trudna, co nie zmienia faktu, że że nie jest pyszna Z czystym sumieniem można uznać, że jest to jedna z najsmaczniejszych kuchni europejskich .

Aromatyczne wino z Włoch

Jakakolwiek knajpka włoska, która pretenduje do bycia ekskluzywnym miejscem na kulinarnej mapie miasta, nie może zapominać wina. Posiłek w charakterze włoskim bez wyjątku musi zawierać również trunek. Kieliszek białego wina to we Włoszech reguła. menu restauracji Najbardziej typowe wina włoskie to toskańskie bolgheri, kalabryjskie ciro oraz nuragus z Sardynii. Włoska restauracja – o ile rzeczywiście ma być rozpoznawana jako klasycznie włoska, powinna posiadać nie mały wybór win.

Regionalna włoska restauracja

Chcąc zrozumieć fenomen kuchni włoskiej bez wątpienia trzeba odwiedzić restaurację, która umie przyrządzić nie tylko pizzę i makaron.
Zobacz film